Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська залізниця

Вівторок, 23 лютого 2021, 15:34

Hyundai профінансує будівництво євроколії зі Львова до кордону

Львівська залізниця

Hyundai надасть Україні два мільйони доларів на будівництво євроколії на ділянці Київ-Львів-держкордон.

Ппро це повідомляє Економічна правда. 

Як заявив вчора, 22 лютого, під час всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура" міністр інфраструктури Владислав Криклій, південнокорейська компанія Hyundai на грантовій основі виділить 2 мільйони доларів Україні на розробку попереднього техніко-економічного обґрунтування для будівництва швидкісної залізниці євроформату.

"У березні у нас виїжджає делегація з представників Міністерства інфраструктури та представників Укрзалізниці. Там буде підписано, в тому числі, меморандуми. Виділяють грантово 2 мільйони доларів на розробку пре-ТЕО для реалізації цього проекту, також підписуються угоди щодо співпраці і готуємо міжурядову угоду, щоб реалізувати цей дуже масштабний проект", – наголосив Владислав Криклій.

За його словами, передбачено будівництво чотирьох ділянок загальною протяжністю майже 2 тисячі кілометрів колії. Перша ділянка – Київ-Львів й до кордону з Польщею (896 км).

Зазначимо, Мінінфраструктури у цьому році розпочне будівництво євроколії на ділянці Київ-Львів-держкордон.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року стало відомо, що Укрзалізниця планує за рік збудувати євроколію до кордону з Польщею і пустити швидкісні потяги до Кракова за 3,5 години. Для цього у Мінінфраструктури хотіли залучити польський кредит.

Вартість євроколії між Львовом та Варшавою може сягати 50 млн євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.