Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вантажівка

Вівторок, 16 березня 2021, 14:39

Поблизу Львова встановлять сучасний комплекс для зважування вантажівок

вантажівка

У області стартували підготовчі роботи із встановлення комплексу автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion, вартістю понад 17 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора, 15 березня, на дорозі Н-09 Мукачево – Івано-Франківськ – Львів поблизу Давидова стартували підготовчі роботи із встановлення сучасного комплексу автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion.

Нове обладнання вартує понад 17 млн грн, які виділили з держбюджету.

"Завдяки цій системі автоматично зчитується номерний знак, габаритні розміри, загальна маса, навантаження на кожну вісь. Система працює повністю в автоматичному режимі і ніякого людського фактора не передбачає. Обладнання працює при температурі повітря від -30°С до +40°С, його компоненти захищені від перенапруг, а також дощу і снігу. Система WiM запобігає інтенсивному руйнуванню доріг, а саме: утворення колійностей, тріщин і вибоїн", – наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

За його словами, минулоріч на українських дорогах облаштували 39 комплексів Weigh-in-Motion, один з них на Львівщині, у селі Гірне Стрийського району. Зараз він працює в тестовому режимі.

Зазначимо, у лютому 2020 року Львівська ОДА заявляла, що через недостатню кількість працівників управління Укртрансбезпеки у Львівській області не можна повністю забезпечити постійний габаритно-ваговий контроль на території області.

А у лютому цього року Верховна Рада ухвалила в першому читанні закон щодо впровадження автоматичного габаритно-вагового контролю на дорогах України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.