Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

правила дорожнього руху

Середа, 17 березня 2021, 11:28

В Україні зросли штрафи за порушення ПДР

правила дорожнього руху

З 17 березня в Україні набрали чинності нові штрафи за порушення ПДР.

Вчора, 16 березня, у виданні "Голос України" опублікували законопроект №2695, який посилює відповідальність за окремі порушення правил дорожнього руху, відтак сьогодні він набув чинності.

Зокрема, для водіїв авто мінімальний штраф підвищується до 510 гривень. Покарання передбачено за: непристебнутий ремінь; відсутність шолома у мотоцикліста; неосвітлений номерний знак; розмову по телефону за кермом без гарнітури; порушення правил проїзду перехресть, зупинок, проїзд на заборонний сигнал світлофора, правил обгону.

За втечу з місця ДТП та перевищення швидкості в населених пунктах більш ніж на 50 км/год штраф зросте з 255 грн до 3,4 тис грн. За ненадання переваги в русі авто "швидкої", поліції або аварійній службі штраф підвищать з 510 до 680 грн. 

Їзду без прав каратимуть штрафом у 425 грн. Раніше позбавлених прав водіїв будуть штрафувати на 20,4 тис грн.

Водіння у стані алкогольного сп'яніння загрожуватиме штрафом у 17 тис грн з позбавленням водійських прав на рік. За повторне порушення протягом року – 34 тис грн з позбавленням прав на три роки, втретє – штраф 51 тис грн, позбавлення прав на 10 років і конфіскація транспортного засобу.

Також закон встановлює й штрафи для пішоходів. Людей, які переходять дорогу в недозволеному місці, штрафуватимуть у 255 грн, за порушення ПДР велосипедисти повинні будуть заплатити штраф у 340 грн. За ці ж порушення, вчинені в нетверезому вигляді – 680 грн, за створення аварійної ситуації – 850 грн.

Нагадаємо, цей закон Верховна Рада схвалила 16 лютого 2021 року. 

Додамо, з 25 листопада 2020 року в Україні набули чинності зміни до правил дорожнього руху, які стосуються водіїв, пасажирів, велосипедистів та пішоходів. Також Верховна Рада пропонує підняти штрафи для пішоходів за порушення правил дорожнього руху до 680 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.