Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

карантин у Львові

Вівторок, 23 березня 2021, 14:28

У червоних зонах українцям заборонили перебувати у громадських місцях без маски

карантин у Львові

Уряд заборонив українцям у "червоних" карантинних зонах перебувати на вулиці без вдягнутих масок.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів України №230 від 22 березня 2021 року.

Кабінет міністрів вніс зміни до своєї постанови щодо встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Covid-19, якими запровадив заборонив ходити на територіях загального користування у "червоних" зонах без захисних масок.

"Забороняться перебування на територіях загального користування без вдягнутих респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно" – йдеться у постанові.

До територій загального користування належать:

- парки (гідропарки, лугопарки, лісопарки, парки культури та відпочинку, парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші), рекреаційні зони, сади, сквери та майданчики;

- пам'ятки культурної та історичної спадщини;

- майдани, площі, бульвари, проспекти;

- вулиці, дороги, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки;
пляжі;

- кладовища;

- інші території загального користування.

Також уряд заборонив роботу підвісних канатних доріг.

Нагадаємо, сьогодні Львівська область, яка перебувала у "помаранчевій" зоні, потрапила до переліку "червоних" областей, а з 22 березня в Україні змінився порядок зупинки транспорту в регіонах, що належать до "червоних" зон.

На Львівщині з 23 березня до 6 квітня діють додаткові обмежувальні заходи через погіршення ситуації із коронавірусом. Термін цих обов'язкових обмежень можуть продовжити, в залежності від епідеміологічної ситуації.

Додамо, з 24 лютого країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації. Тоді ж на всій території України запровадили "жовтий" рівень епідемічної небезпеки.

Загалом карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 30 квітня 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.