Зміст статті

23 березня 2021

Львівщина межи статистів

Головне управління статистики у Львівській області опублікувало статистичний бюлетень з рейтингом регіонів України у 2020 році.

У статистичному бюлетені подаються дані, які дають змогу оцінити внесок Львівської області в економіку України та її місце поміж регіонів.

Інформація Головного управління статистики у Львівській області за 2020 рік наводиться за такими розділами статистики: населення та міграція, зайнятість населення, оплата праці, ціни, сільське господарство, промисловість, будівництво, капітальні інвестиції, зовнішня та внутрішня торгівля. У розділі зайнятість населення наведено дані за січень-вересень.

Нагадаємо, що Варіанти вже публікували рейтинг соціально-економічного розвитку Міністерства розвитку громад і територій України за січень-грудень 2020 року, а також результати моніторингу та оцінки ефективності діяльності голів обласних держадміністрацій у 3-му кварталі та 4-му кварталі 2020 року. Зокрема, статистичні дані та рейтинг Львівщини серед регіонів має високий рівень схожості результатів, які були в попередніх рейтингах: різні напрямки оцінювання, наче важіль маятника розхитують можливість стабільного прогресу в області.

Львівщина є першою поміж регіонів за індексом розвитку промислової продукції, однак інші важливі показники, як от індекс капітальних інвестицій, опустив Львівщину на 22 позицію з 24-х регіонів.Також Львівська область входить у п'ятірку лідерів за показниками, що стосуються сфери будівництва, експорту та імпорту товарів, проте індекс обороту роздрібної торгівлі у порівнянні з 2019 роком опустив Львівщину на 21 місце.

У напрямку населення та міграції ситуація в Львівській області ситуація значно краща (залежить від забезпечення населення роботою): 5-те місце у рейтингу кількості населення, 20-те за рівнем участі населення у робочій силі у віці 15-70 років та 5-те місце за рівнем безробіття.

У напрямку сільського господарства за індексом сільськогосподарської продукції Львівщина зайняла 6 місце та 20-те за обсягом сільськогосподарської продукції у розрахунку на одну особу.

Варіанти публікують усі результати отриманих статистичних даних для детального самостійного оцінювання.

Основні показники

Населення

Зайнятість населення

Оплата праці

Ціни

Сільське господарство

Промисловість

Будівництво

Капітальні інвестиції

Зовнішня торгівля

Внутрішня торгівля

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.