Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фіктивний реабілітаційний центр

lv.npu.gov.ua

Четвер, 25 березня 2021, 12:00

На Львівщині виявили реабілітаційні центри, які незаконно утримували більше 50 людей

фіктивний реабілітаційний центр

У Львівській та Івано-Франківській областях працювали фіктивні реабілітаційні центри.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Вчора, 24 березня, правоохоронці затримали працівників фіктивних реабілітаційних центрів у Львівській та Івано-Франківській областях, які незаконно утримували 51 пацієнта з алкогольною та наркотичною залежністю.

"Оскільки деякі "пацієнти" не бажали добровільно "лікуватися", працівники утримували їх у центрах проти волі, а також використовували їх примусову працю. Окрім того, деякі "пацієнти" помістили у заклади примусово та доставили туди силоміць, – при цьому місячна оплата за "лікування", яку вносили їх родичі, становила від 8 до 12 тисяч гривень на місяць.

У "пацієнтів" вилучали мобільні телефони, а за спроби самовільно залишити приміщення центрів для них були передбачені покарання. Психологічне та фізичне насильство щодо утримуваних застосовувалось і за інші порушення так званих "правил перебування у лікарні" – наголосили у поліції.

Трьох працівників цих закладів, мешканців Львова та Івано-Франківська, затримали, крім цього правоохоронці встановили, що діяльніть цих реабілітаційних центрів забезпечували 9 уродженців Донецької, Луганської, Харківської, Київської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили гроші, чорнові записи, оргтехніку та інші речові докази, які підтверджують злочинну діяльність центрів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.