Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

децентралізація

Вівторок, 6 квітня 2021, 11:28

Козицький подасть апеляцію на рішення суду щодо Малехова

децентралізація

Львівська ОДА оскаржуватиме рішення суду, яким її звинуватили в неврахуванні інтересів громади Малехова під час формування перспективного плану Львівщини.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Львівська облдержадміністрація оскаржуватиме рішення Окружного адміністративного суду Києва, який, за позовом Малехівської сільради, визнав протиправними дії Львівської ОДА під час формування перспективного плану Львівської області, а також скасував розпорядження уряду щодо включення Малехова до Львова.

Як пояснили в юридичному управлінні облдержадміністрації, Малехівська сільрада вимагала також зобов'язати Львівську ОДА розробити новий перспективний план Львівщини з врахуванням інтересів мешканців села, однак суд відмовив в задоволені цієї вимоги.

"Львівська обласна державна адміністрація не погоджується з обгрунтуванням суду та після надходження копії вищезазначеного рішення суду, буде прийнято рішення щодо його оскарження у встановленому законодавством порядку" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у своїй постанові за 29 березня цього року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним та скасував розпорядження Кабінету міністрів щодо включення села Малехів до складу Львівської ОТГ, а також назвав протиправними дії Львівської ОДА під час формування перспективного плану Львівської області.

Зазначимо, ще з літа минулого року Милехівська сільрада судиться щодо включення до складу Львівської ОТГ. Зокрема, 8-ий апеляційний адміністративний суд 12 червня 2020 року визнав протиправною бездіяльність Львівської ОДА щодо врахування інтересів Малехівської сільради та постановив виключити громаду зі складу Львівської ОТГ.

Нагадаємо, 10 червня минулого року уряд опублікував перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА ще 27 травня, який передбачає створення Львівської ОТГ у форматі "великого Львова" й який, як вважають експерти, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.