Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Малехів

google.com.ua

Понеділок, 5 квітня 2021, 16:17

Суд дозволив виключити Малехів з складу Львівської ОТГ

Малехів

Суд визнав незаконними та скасував рішення уряду із включення Малехівської сільради до складу Львівської ОТГ.

Про це йдеться у постанові Окружного адміністративного суду м.Києва від 29 березня 2021 року.

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним та скасував розпорядження Кабінету міністрів щодо включення села Малехів Жовківського району до складу Львівської ОТГ.

Як йдеться у документі, Малехівська сільрада подала позов до суду проти Кабінету міністрів та Львівської ОДА з вимогою скасувати рішення щодо приєднання села до складу Львівської ОТГ, визнати протиправними дії Львівської ОДА під час розроблення перспективного плану формування територій громад Львівської області щодо включення Малехова до громади Львова, а також зобов'язати Львівську ОДА розробити, але вже з дотриманням прав, свобод та законних інтересів Малехівської громади, проект акту про внесення змін до перспективного плану Львівської області.

Суд частково задовільнив позов Малехівської сільради, зокрема, визнав протиправними дії Львівської ОДА під час формування перспективного плану Львівської області, скасував розпорядження уряду щодо включення Малехова до Львова.

"Визнати протиправними дії Львівської ОДА під час розроблення перспективного плану Львівської області в частині включення Малехівської територіальної громади до Львівської громади з центром у м. Львові.

Визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.05.2020 №624-р "Про затвердження перспективного плану формування територій громад Львівської області" в частині включення Малехівської територіальної громади Жовківського району Львівської області до Львівської територіальної громади з адміністративним центром у м. Львові.

Визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.06.2020р. №718-р "Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Львівської області" в частині включення Малехівської територіальної громади Жовківського району Львівської області до Львівської територіальної громади з адміністративним центром у м. Львові" – йдеться урішенні суду.

Зазначимо, ще з літа минулого року Милехівська сільрада судиться щодо включення до складу Львівської ОТГ. Зокрема, 8-ий апеляційний адміністративний суд 12 червня 2020 року визнав протиправною бездіяльність Львівської ОДА щодо врахування інтересів Малехівської сільради та постановив виключити громаду зі складу Львівської ОТГ.

Нагадаємо, 10 червня минулого року уряд опублікував перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА ще 27 травня, який передбачає створення Львівської ОТГ у форматі "великого Львова" й який, як вважають експерти, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Додамо, ще на початку квітня того ж року Мінрегіон затвердив перспективний план Львівської ОДА щодо поділу Львівщини. Протестуючи проти цього рішення, представники приміських громад Львова, яких мали об'єднати зі Львовом, заявили, що звертатимуться у Раду Європи.

На території Львівської області створили 73 об'єднаних територіальних громад разом із Львівською ОТГ. Також уряд затвердив 7 нових районів на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.