Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

опалювальний сезон

Понеділок, 12 квітня 2021, 13:32

Цього тижня у Львові не планують завершувати опалювальний сезон

опалювальний сезон

У Львові не планують завершувати опалювальний сезон, оскільки з середи прогнозують похолодання.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Тепло у Львові вимикати не будуть, однак температура теплоносія регулюється відповідно до температури зовнішнього повітря. Котельні, які забезпечують лише подачу опалення, вдень зупиняють, а ТЕЦ і котельні, які забезпечують подачу опалення і гарячої води, працюють на мінімальних параметрах.

«Оскільки з середи прогнозують похолодання, то закінчувати опалювальний сезон поки не плануємо. Проте, ми моніторимо температуру зовнішнього повітря вдень і вночі. Тому зараз робота з подачі опалення організована наступним чином: котельні, які виробляють теплову енергію лише для опалення – на день зупиняємо, а вночі включаємо в роботу. Натомість ТЕЦ і котельні, які виробляють тепло і гарячу воду, працюють на мінімальних параметрах. Це все в комплексі дозволяє уникнути перегрівів, економити газ і кошти мешканців» – розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За словами Маруняк, у Львові є 186 індивідуальних теплових пунктів, що дозволяє в автоматичному режимі у цих будинках регулювати подачу тепла. Також 98% будинків у місті мають лічильники теплової енергії. Відповідно, якщо мешканці визначають відповідальну людину, то вона може регулювати подачу тепла у будинку, незалежно від теплопостачального підприємства.

Нагадаємо, у березні Садовий виділив 12 мільйонів на опалювальний сезон у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.