Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Середа, 14 квітня 2021, 13:20

На Львівщині створили Пластовий центр

Львівщина

Львівська облрада створила нове комунальне підприємство, щот займатиметься пластовим рухом.

Вчора, 13 квітня, на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали створення комунального закладу Львівської обласної ради "Львівський обласний Пластовий центр". "За" проголосували 53 депутати.

Як йдеться у тесті документу, Пластовий центр працюватиме над розвитком регіональної мережі пластових молодіжних центрів, виховних частин, кемпінгів.

Це підприємство має розвивати пластовий рух: проводити пластові табори, навчальні семінари, школи, тренінги, виїзні презентації для дітей, учнівської та студентської молоді Львівщини.

Фінансуватимуть нове комунальне підприємство у межах коштів, перебдачених програмою підтримки розвитку Пласту у Львівській області на 2021-2025 роки.

Нагадаємо, у грудні 2019 року Верховна Рада ухвалила закон про "Пласт" з пропозиціями Володимира Зеленського: законопроект стосується як пластових, так і скаутських громадських об’єднань.

У вересні того ж року Зеленський ветував закон про державну підтримку "Пласту", який прийняла Верховна Рада 8 скликання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.