Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

Вівторок, 20 квітня 2021, 11:00

Золото Дубневичів перечекало арешти та тюрми на кіпрському дні

Ярослав Дубневич

Компанії нардепа Ярослава Дубневича володіли 200 кілограмами золота, яке не потрапило під арешт.

Про це повідомляє Bihus.Info.

Кіпрська компанія Energypoint Holding Limited, яка в різний час контролювалася членами родини нардепа з Львівщини від партії "За майбутнє" Ярослава Дубневича, володіла 200 золотими злитками вартістю у 8 мільйонів доларів, які він продав у момент зняття депутатської недоторканності та арешту його майна Вищим антикорупційним судом.

За інформацією журналістів-розслідувачів, 200 злитків золота по одному кілограму і ще 11 злитків по одній унції з'явилося у компанії у 2017 році.

Зазначимо, 31 жовтня 2019 року Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Дубневича через незаконне привласнення майна та зловживання службовим становищем, яке завдало збитків Укрзалізниці. 

"Названий антикорупційниками проміжок роботи схеми з залізницею охоплював і рік появи золота у компанії – 2017-й. Нардеп швидко вийшов на волю під заставу, але під арештом опинилося все його майно. Але арешт не торкнувся Energypoint Holding Limited, власницею якої в той момент була донька Дубневича Роксолана Пиртко" – наголосили журналісти.

Роксолана Пиртко вийшла з компанії у листопаді 2019 року, а в опублікованому за кілька місяців річному звіті злитків вже не було – золото продали.

На що пішли виручені від продажу золота кошти невідомо, але нещодавно журналісти зафіксували як Дубневич приїхав у Верховну Раду на новому Mercedes S500 2020 року випуску, який коштує близько 6 мільйонів гривень.

"Energypoint Holding Limited довгий час згадувалася різними ЗМІ як бізнес-структура з орбіти родини Дубневичів, але про прямий зв'язок з сім'єю досі не повідомлялося. Окрім доньки Ярослава Дубневича кіпрською компанією свого часу володів і тесть нардепа Мирослав Швидкий. В розмові з журналістами чоловік заявив, що він був підставною особою і просто підписував те, на що вказував зять" – йдеться у розслідуванні.

За даними журналістів, Мирослав Швидкий сьогодні також значиться власником львівської компанії "Передзвін", яка володіє великою кількістю дорогої нерухомості у Львові та колекцією автомобілів, зокрема, і вищезгаданим Mercedes. Ці активи також не потрапили під арешт.

У коментарі журналістам Швидкий заявив, що в "Передзвоні" він також формально. Чоловік не знає, чим займається компанія, і ніколи не був в її офісі. 

Додамо, згідно із розслідуванням антикорупційних органів, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн "Укрзалізниці" при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

У квітні 2020 року НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.