Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Дубневич

Середа, 22 квітня 2020, 12:44

У НАБУ завершили справу Дубневича

Ярослав Дубневич

НАБУ завершило розслідування справи нардепа Ярослава Дубневича щодо розкрадання коштів Укрзалізниці.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи нардепа Ярослава Дубневича, який підозрюється в розкраданні 93,28 млн гривень "Укрзалізниці". 

Як йдеться у повідомленні НАБУ, Дубневич зі спільниками організував схему, в результаті якої філія "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" протягом грудня 2015 року – березня 2017 рокузакуповувала стрілочну продукцію за завищеними цінами.

"Виробником цієї продукції в Україні є лише одне підприємство – ПАТ "Дніпропетровський стрілочний завод". Однак "Укрзалізниця" не придбала її напряму, а скористалася послугами двох ланок посередників (ТОВ "Арго", "Корпорація КРТ"), однією з яких виявилась компанія, бенефіціарним власником якої був народний депутат України", – наголосили у НАБУ.

За даними слідства, вартість продукції зростала на кожному етапі посередництва: Дніпропетровський стрілочний завод продав продукцію "Корпорації КРТ" за 525,9 млн грн, "Корпорація КРТ" продала її компанії "Арго" за 631,4 млн грн (+20%), а "Арго" перепродала Укрзалізниці за 637,9 млн грн (+ 1%). При цьому продукція була доставлена "Укрзалізниці" безпосередньо з заводу.

"В результаті таких дій, філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" завдано 93,28 млн грн збитків. Слідство з’ясувало, що незаконно отримані кошти учасники корупційної схеми розподілили між собою" – наголосили у НАБУ.

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 року Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Дубневича через незаконне привласнення майна та зловживання службовим становищем, яке завдало збитків Укрзалізниці. 

Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

У листопаді 2019 року Вищий антикорупційний суд заарештував усе майно Ярослава Дубневича у справі про розкраданні газу НАК "Нафтогаз-Україна". Однак ще раніше Ярослав Дубневич переписав підконтрольну йому фірму ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське" на свого сина, Юрія Дубневича, щоб на неї не могли накласти арешт, а також ТОВ "Енергія-Новий Розділ", що є власником ТЕЦ в місті Новий Розділ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.