Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вивезення сміття

Середа, 21 квітня 2021, 12:00

Садовий продав святий компост із садових відходів пустоварівцям з Київщини

вивезення сміття

Львівська міськрада продала на аукціоні 50 тонн компосту агрофірмі з Київщини.

ЛКП "Зелене місто" провело аукціон у системі закупівель Prozorro на продаж 50 тонн компосту, який виготовляють із харчових та садових відходів у місті.

Аукціон стартував 20 квітня, участь у ньому взяли дві компанії – ТзОВ "Агрофірма "Колос" та фермерське господарство "Колосагро-2016", які запропонували за сировину 15 450 грн і 15 000 грн відповідно. Переможцем обрали ТзОВ "Агрофірма "Колос", а мінімальна ціна становила 300 грн за тонну відходів.

Як заявляв раніше міський голова Львова Андрій Садовий, кошти, отримані від продажу, місто планує використати на закупівлю кисню для однієї з лікарень Львова.

Натомість директор ЛКП "Зелене місто" Святослав Євтушенко, як передає прем-млужба Львівської міськради, наголосив, що зараз в місяць комунальне підприємство приймає до 100 тонн відходів, тому такі закупівлі планують проводити й надалі.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Агрофірма "Колос" зареєстроване з 2000 року у селі Пустоварівка Київської області, займається вирощуванням зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур. Власниками фірми є мешканці Київщини Ніна Стадничук та Леонід Центило. Розмір статутного капіталу підприємства становить 60 000 грн.

Нагадаємо, у серпні 2019 року на вул. Пластовій, 13 облаштували станцію з компостування органічних відходів. Для створення цієї станції компостування міськрада отримала 25 мільйонів євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку, 10 мільйонів євро гранту – безповоротної фінансової допомоги від екологічних фондів. Внесок міста – 6,75 мільйона євро.

А у вересні 2020 року у місті створили онлайн-карту розміщення усіх 87 контейнерів для органіки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.