Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія облради

Середа, 28 квітня 2021, 12:28

Депутати створили нову Агенцію регіонального розвитку Львівщини

сесія облради

Депутати створили оновлену Агенцію регіонального розвитку Львівської області, попередню Маким Козицький ліквідував у січні цього року.

Вчора, 27 квітня, на сесії Львівської обласної ради депутати оновили Агенцію регіонального розвитку Львівської області.

"За" проголосували 64 депутати.

Депутати знову створили Агенцію регіонального розвитку Львівської області, яку наприкінці січня цього року ліквідував своїм розпорядженням голова Львівської ОДА Маким Козицький.

Як йдеться у документі, агенцію створили для ефективної реалізації державної регіональної політики, а її засновниками стануть Львівська обласна рада та Львівська ОДА.

Серед основних завдань агенції:

- проведення аналізу соціально-економічної ситуації, проблем розвитку Львівської області;

- надання допомоги суб’єктам регіонального розвитку, зокрема територіальним громадам, у реалізації програм і проектів регіонального розвитку;

- формування інвестиційної привабливості регіону, залучення інвестицій в економіку регіону;

- підтримка міжсекторної співпраці: бізнес, влада, організації громадянського суспільства в регіоні;

- сприяння органам місцевого самоврядування та органам державної влади у пошуку фінансових ресурсів для регіонального розвитку;

- підтримка міжрегіонального та транскордонного співробітництва.

Агенцію цьогоріч профінансують на 500 тис грн, які виділять у межах програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2021-2025 роки, а також із інших джерел.

Агенція не є бюджетною установою, а її керівника призначає Наглядова рада на конкурсній основі терміном на три роки.

Як пояснив директор департаменту економічної політики Львівської ОДА облдержадміністрації Степан Куйбіда, та агенція, яка працювала до цього, була "неканонічною".

"Засновниками агенції мають бути і рада і адміністрація. Та агенція, яка функціонувала до цього і яка зараз перебуває у стані ліквідації, не могла бути заявником по ряду державних джерел фінансування. Тобто ми мали структуру, яка носила гучну назву Агенція регіонального розвитку, але конкурентувати за гроші Львівської області не могла" – наголосив Куйбіда.

Зазначимо, попередню Агенцію регіонального розвитку Львівщини, яку створили у травні 2019 року, з 8 січня до 31 грудня 2020 року очолював Тарас Баранецький.

Її основним завданням була реалізація державної регіональної політики та сприяння місцевому економічному розвитку. Вона працювала як офіс з надання консультацій щодо підготовки та реалізації програм і проектів регіонального розвитку та покликана була підвищити інвестиційну привабливість Львівщини.

Додамо, у січні цього року у Львівській ОДА розпочали реорганізацію управління інвестиційної політики та звільнили з посади начальника управління Романа Матиса.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.