Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

СБУ

П'ятниця, 21 травня 2021, 12:56

Львівського митника та двох екс-поліцейських викрили на махінаціях із євробляхами

СБУ

Посадовець Галицької митниці та колишні правоохоронці налагодили схему отримання хабарів від власників "євроблях".

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Працівники СБУ викрили посадовця Галицької митниці та двох колишніх правоохоронців на схемі із "Євробляхами. Зокрема, митник вносив неправдиві відомості до бази даних митниці, щоб власники авто на єврономерах уникнули відповідальності за відсутність "транзиту".

"Зловмисники підбурювали жителя Львівщини до надання хабаря митному інспектору. Метою було внесення фіктивних відомостей до бази даних митниці, аби власник автомобіля на єврономерах уникнув відповідальності за порушення транзиту. Встановлено, що у митника "просили" внести фіктивні відомості у базу даних щодо виїзду "євробляхи" за межі території України у Польщу, без фактичного виїзду вказаного транспортного засобу. До оборудки залучили третю особу, яка мала передати правоохоронцю хабар у 1300 доларів" – йдеться у СБУ.

Митника та двох екс-поліцейських затримали після отримання другої частини хабара у 900 доларів, які вони мали передати митнику.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.368, ч.4 ст.27 - ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Наразі проводяться обшуки на митному пості та за місцем проживання осіб. Додатково перевіряється причетність працівників митниці до цієї протиправної діяльності.

Нагадаємо, 2 квітня РНБО ввела санкції проти осіб, визнаних контрабандистами за результатами проведеного спецслужбами дослідження. Санкції застосували до 79 юридичних осіб, серед них двоє львів’ян – Іван Бокало та Володимир Дідух.

Після цього рішення РНБО у Галицькій митниці відсторонили від роботи майже півсотні працівників.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.