Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Арена Львів

Четвер, 27 травня 2021, 14:50

У Львові стартує вакцинація львів'ян на стадіоні Арена Львів

Арена Львів

У суботу львів'ян, які записалися на вакцинацію через додаток "Дія", щеплюватимцуть від коронаваірусу на стадіоні "Арена Львів".

Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

У суботу, 29 травня, на території стадіону "Арена Львів" запрацює перший в Україні центр вакцинації населення, де робитимуть щеплення мешканцям Львова і області, які записалися у чергу на вакцинацію від коронавірусу через мобільний додаток "Дія". 

"Вже цієї суботи мешканці області, які зареєструвалися через додаток "Дія" зможуть отримати щеплення проти коронавірусної інфекції у центрі вакцинації населення (ЦВН). Його створять на базі стадіону "Арена Львів" задля об'єднання зусиль, спрямованих на пришвидшення темпів вакцинації від Covid-19" – написав Козицький.

За його словами, центр вакцинації населення є тимчасовими пунктом щеплення з можливістю зберігати вакцини впродовж двадцяти чотирьох годин. До складу центру входитимуть керівник, лікарі, вакцинатори, реєстратори, відповідальна особа зони медичного спостереження, відповідальна особа за дотримання протиепідемічних заходів, бригада швидкої медичної допомоги, а також медичний персонал та експерти для роз’яснювально-консультативної роботи.

"Такі центри матимуть усе належне обладнання потенційних місць для проведення щеплень та дотримання усіх встановлених заходів для запобігання поширенню Covid-19, зокрема, носіння масок, дотримання фізичної та соціальної дистанції, використання дезінфікуючих засобів для рук тощо" – додав Максим Козицький.

Нагадаємо, про створення у Львові центру вакцинації населення стало відомо у вівторок, 25 травня. Однак тоді Козицький наголошував, що розташування стадіону є незручним для мешканців, тому облдержадміністрація продовжує розглядати альтернативні варіанти розміщення центрів вакцинації.

Додамо, у листопаді 2020 року у Львівській ОДА розглядали можливість розгорнути на стадіоні "Арена Львів" мобільний госпіталь для лікування пацієнтів з Covid-19. Тоді ж міський голова Львова Андрій Садовий виступив проти цього рішення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.