Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Академія сухопутних військ

П'ятниця, 28 травня 2021, 16:20

У Львові вдруге відмінили закупівлю флагштоку до Дня Незалежності через відсутність потреби

Академія сухопутних військ

Львівська ОДА вдруге відмінила закупівлю із встановлення на території Академії сухопутних військ флагштоку до 30-річчя Незалежності України.

Управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації вдруге відмінило закупівлю у системі ProZorro на будівництво монументального знаку (флагшток) з національною символікою та благоустрій частини території Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на вул. Героїв Майдану, 32 у Львові, які переможець тендеру мав здійснити до 24 серпня 2021 року.

Зокрема, вчора, 27 травня, відбулося засідання тендерного комітету управління капітального будівництва Львівської ОДА, на якому члени комітету прийняли рішення відмінити торги через відсутність подальшої потреби в цій закупівлі за наявними вимогами тендерної документації.

Рішення про відміну тендеру сьогодні оприлюднили на ProZorro.

Вперше Львівська ОДА оприлюднила у системі ProZorro тендер на встановлення флагштоку ще 14 травня, його вартість становила 6 720 000 грн. Однак 22 травня закупівлю відмінили "у зв’язку з відсутністю подальшої потреби в закупівлі робіт за вказаними вимогами тендерної документації, технічної специфікації та зміною очікуваної вартості".

 

Того ж дня на ProZorro оголосили закупівлю флагштоку вже за ціною у 13 660 846 грн, хоча з обласного бюджету на ці роботи депутати передбачили лише  7 млн грн. Аукціон мав відбутися 7 червня. 

Нагадаємо, проект виготовлення ескізу флагштоку вартістю у 49 900 грн для Львівської ОДА розробила львівська фірма ТзОВ "Швець та партнери". За даними аналітичної системи YouControl, підприємство засноване у 2016 році, займається організацією будівництва будівель, а її власником є львів'янин Данило Швець (власник ще однієї будфірми Львова ПП "Артивир"), син начальниці управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілії Онищенко-Швець.

Додамо, ще на початку квітня цього року депутати Львівської  облради погодили встановлення на території Академії сухопутних військ флагштоку до 30-річчя Незалежності України. Для цього передбачили 7 млн грн в межах фінансування програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2021-2023 роки.

Як пояснював тоді перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик, ціна у 7 млн грн є однією з найменших в Україні, а встановлення флагштока є важливою подією для області.

На початку цього тижня Варіанти звернулися до прес-служби Львівської обласної ради, яка повідомила, що понад 7 млн грн з обласного бюджету на встановлення флагштоку не виділялось.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.