Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміття у Дрогобичі

Середа, 2 червня 2021, 11:25

Латвійська компанія займатиметься сміттям у Дрогобичі

сміття у Дрогобичі

Мерія Дрогобича підписала меморандум про співпрацю у сфері поводження з побутовими відходами з латвійською компанією.

Про це повідомляє видання "Дрогобиччина – новини краю".

Вчора, 1 червня, Дрогобицька міська рада та латвійська компанія Eco Baltia vide підписали меморандум про співпрацю у сфері поводження з побутовими відходами.

За словами міського голови Дрогобича Тараса Кучми, меморандум – комплексна програма, яка передбачає собою впровадження європейських стандартів поводження зі сміттям.

"Результат, якого ми досягли – меморандум. Далі ми будемо збирати побутові відходи, оновлювати інфраструктуру у Дрогобичі, прибирати сміття з Гайдамацької та проводити рекультивацію полігону. Це все завдяки тому, щоб місто стало зеленим, а вся Україна почула про позитивні зміни у Дрогобичі. Ми зацікавлені допомогти нашим друзям у Дрогобичі вирішити проблему зі сміттям", – наголосила представниця компанії Eco Baltia vide Діана Барановська.

Нагадаємо, у 2018 році в Дрогобич потопав у смітті, зокрема, на вулицях міста офіційно знаходилося більше 2000 тонн невивезеного сміття. Однак, незнаваючи на складну ситуацію із вивезенням сміття з міста, Дрогобич продовжував приймати львівське сміття і отримувати за це компенсацію. Того ж року місто отримало 3 млн грн з обласного бюджету на вивіз сміття з вулиць Дрогобича на полігони Самбора, Стрия і Миколаєва.

Крім цього, у лютому 2019 року директор КП "Комбінат міського господарства" Дрогобицької міськради Андрій Янів звільнився з посади. Цьому підприємству належить сміттєзвалище у Брониці, куди комунальне підприємство раніше вивозило сміття з міста, проте ще у 2018 році жителі села Брониця перекрили дорогу до сміттєзвалища, яке мали рекультивувати ще у 2008 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.