Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

громадський транспорт Львова

Вівторок, 15 червня 2021, 10:55

Львів'яни просять зменшити вартість проїзду у маршрутках

громадський транспорт Львова

Львівські депутати розглянуть електронну петицію про зменшення вартості проїзду на автобусних перевезеннях до 6 гривень 50 копійок.

У четвер, 17 червня, на засіданні сесії Львівської міської ради депутати розглянуть електронну петицію "Зменшення вартості проїзду у громадському транспорті у м. Львові, а саме на автобусних перевезеннях".

Петицію зареєстрував Остап Олексів ще 10 лютого 2021 року на порталі е-петицій. Ця петиція ще 29 березня 2021 року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Автор петиції просить зменшити вартість проїзду львівськими маршрутками, коли ціна ще становила 7 гривень, до 6 грн 50 коп. За словами автора петиції, з моменту підняття вартості проїзду до 7 грн у лютому 2019 року станом на лютий 2021 вартість палива зменшилася.

"Так максимальна вартість дизельного палива у лютому 2019 року становила 28 грн. 44 коп. У січні 2021 року максимальна вартість дизельного палива 25 грн. 34 коп. Таким чином вартість дизельного пального зменшилась на 11%. Отже є підстави зменшення вартості проїзду на 0,5 гривні" − йдеться у тексті петиції.

Нагадаємо, з 27 травня проїзд у машрутках, трамваях і тролейбусах Львова коштує 10 гривень, а до цього часу з 1 лютого 219 року у Львові вартість проїзду в автобусному транспорті Львова становила 7 грн. Вартість проїзду у міських маршрутках перед цим піднімали у грудні 2017 року. Тоді ціна за проїзд зросла з 4 грн до 5 грн. 

Додамо, раніше перевізники вимагали у міськради підняти варість проїзду у львівських маршрутках, щонайменше, до 14 гривень. Тоді ж директор АТП-1 Орест Хамула пояснював, що саме стільки коштує реальна економічно-обгрунтована ціна за проїзд у місті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.