Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

партія Голос

Середа, 16 червня 2021, 11:43

Піпа кинула Рущишина у смертельних обіймах Кіри Рудик

партія Голос

Четверо львівських нардепів з Голосу та ще шестеро їхніх колег висловили недовіру керівництву партії та відокремились в об'єднання Справедливість.

Про це повідомив львівський нардеп з Голосу Ярослав Юрчишин на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 16 червня, 10 народних депутатів із партії Голос, що становить рівно половину від складу фракції в парламенті, оголосили про створення у Верховній Раді окремого об'єднання Справедливість. 

До новоствореного об'єднання увійшли чотири нардепи з Львівщини – Галина Васильченко, Роман Лозинський, Наталя Піпа та Ярослав Юрчишин, а також: Соломія Бобровська, Юлія Клименко, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль і Андрій Шараскін.

"Ми звинувачуємо керівництво партії в узурпації влади та паплюженні принципів демократії, що призвели до фактичного знищення іміджу партії та фракції. Вчора, керівництво партії та фракції перетнуло червону лінію й остаточно поховали довіру виборців до партії та фракції. Саме тому ми, 10 народних депутатів, об'єдналися у групу Справедливість, щоб і надалі відстоювати інтереси українців, а не керівництва партії та фракції чи олігархів" – йдеться у заяві.

Зазначимо, йдеться про голосування щодо внесення в порядок денний ВРУ законопроєкту про російську мову, який підтримали четверо нардепів Голосу, в тому числі й львівський нардеп Ярослав Рущишин, за їхніми словами – помилково.

Крім цього, депутати висловили недовіру керівнику фракції Ярославу Железняку, заявивши, що він "порушує закон та положення про фракцію і понад квартал ігнорує обов'язок скликати та вести засідання фракції" та ініціюють виключення з фракції голови партії Кіри Рудик, як депутатки, що має понад 50% прогулів.

"Нагадаємо, ми у програмі партії на парламентських виборах обіцяли забирати мандат у тих, хто прогулює більш ніж половину засідань. Час виконувати обіцянки починаючи з себе" – пояснили нардепи.

Нагадаємо, у партії Голос виник розкол – на початку червня стало відомо, що щонайменше десять нардепів розглядають варіант виходу з партії та фракції, пояснюючи це узурпацією та зловживанням влади з боку керівництва політсили.

А наприкінці березня львівські нардепи з Голосу оприлюднили заяву, у якій вимагали змінити керівництво та статут своєї партії. 

Наразі головою партії є Кіра Рудик, а головою фракції – Ярослав Железняк.

Додамо, на початку червня український телеведучий Сергій Притула заявив про вихід із Голосу через керівництво партії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.