Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Гримак

Середа, 16 червня 2021, 14:22

Суд дозволив Гримак не повертати Садовому приміщення обласних лікарень

Ірина Гримак

Верховний Суд відмовив Львівській міськраді у поверненні приміщень обласних лікарень, визнавши право ними розпоряджатися за облрадою.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради. 

Вчора, 15 червня, Верховний Суд закрив касаційне провадження за скаргами Львівської міської ради та прокуратури й залишив без змін рішення Північного апеляційного господарського суду, який відмовився скасовувати право власності облради на 11 приміщень медичних закладів, в тому числі й колишніх, у Львові.

Йдеться про приміщення закладів охорони здоров’я на вул. Коциловського, 15а, вул. О.Басараб, 2, вул.Коциловського, 30/32, вул. Комаринця, 2а, вул. Антоновича, 117, вул. Житомирська, 8 а, вул. Гіпсова, 40, вул. Антоновича, 80, вул. Коновальця, 116, вул.Коновальця,114.

Міськрада Львова декілька років стверджувала, що обласна рада незаконно оформила право власності на це майно та намагалася в судах його повернути.

"У жовтні 2018 року Львівська міська рада звернулась з позовом до Львівської обласної ради про визнання недійсними рішень обласної ради, якими було оформлено право спільної власності територіальних громад Львівської області в особі Львівської обласної ради на будівлі медичних закладів. Окрім цього, Львівська міська рада домагалась в судовому порядку визнати недійсними свідоцтва про право власності на нерухоме майно та скасувати державну реєстрацію права комунальної власності" – пояснили у облраді.

За словами заступника начальника юридичного відділу Львівської обласної ради Ярослава Гасяка, станом на сьогодні Верховний Суд, закривши касаційне провадження, фактично поставив крапку у цій справі.

Зазначимо, на початку червня Північний апеляційний господарський суд підтвердив право Львівської облради на приміщення колишньої лікарні на вул. Устияновича, 14.

Також у січні 2020 року Львівська міськрада виграла у суді справу щодо 7 приміщень медичних закладів, які Львівська облрада має повернути у власність міста.

Додамо, у жовтні 2018 року звільнився з посади начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра, який очолював це управління з 2006 року і діяльність якого на посаді постійно супроводжували корупційні скандали.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.