Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

карантин у Львові

Середа, 16 червня 2021, 15:51

Шмигаль дозволив українцям до кінця літа дихати в спину одне одного

карантин у Львові

Кабмін продовжив карантин в Україні до 31 серпня 2021 року, проте дозволив не дотримуватися дистанції під час масових заходів.

Сьогодні, 16 червня, на своєму засіданні Кабінет міністрів прийняв рішення продовжити дію карантину до 31 серпня 2021 року.

Але послабив обмеження, зокрема, щодо контролю самоізоляції, проведення масових заходів та дотримання дистанції.

"Уряд офіційно сьогодні продовжить карантин до 31 серпня цього року. Водночас, ми послабимо певні карантинні заходи. Поки в нас зелений рівень, то контроль самоізоляції не буде відбуватись через додаток "Вдома". Це дасть змогу оновити додаток" – наголосив під час засідання прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Крім цього, уряддозволив проводити масові заходи в приміщеннях з 100% наповненням без обмеження дистанції між присутніми. Однак всі учасники та організатори заходів мають використовувати захисні маски або респіратори.

А якщо всі присутні мають негативні результати тесту на коронавірус, який зроблений не більше як за 72 години, чи документ повного курсу вакцинації, то такі обмеження взагалі не застосовують.

Нагадаємо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, у квітні цього року продовжили до 30 червня. Також у лютому 2021 року відновили поділ країни на зони: "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

Також з початку червня уряд послабив карантин: дозволив цілодобово працювати закладам громадського харчування та проводити масові заходи при наявності негативного тесту в його учасників.

Додамо, з 9 червня Львівщина перебуває у "зеленій" зоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.