Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банк у Львові

П'ятниця, 18 червня 2021, 13:20

Нацбанк зберіг облікову ставку у 7,5%

банк у Львові

Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 7,5% річних.    

Про це повідомила прес-служба Національного банку України. 

Правління Національного банку України ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 7,5% річних.

У Нацбанку заявили, що регулятор починає поступове згортання антикризових монетарних інструментів, що посилить ефект попередніх підвищень облікової ставки та сприятиме сповільненню інфляції.

"Інфляція у травні прискорилася вище за прогноз НБУ насамперед через подорожчання окремих високоволатильних компонентів споживчого набору під впливом переважно короткострокових факторів.

У травні зростання споживчих цін сягнуло 9,5% у річному вимірі. Прискорення цінової динаміки пов'язано насамперед із тенденціями на світових товарних ринках, зокрема з подорожчанням природного газу та соняшникової олії. Значний внесок мала також низька база порівняння минулого року. Базова інфляція в травні також прискорилася – до 6,9% р/р насамперед через подорожчання соняшникової олії та продуктів харчування, складовою виробництва яких є олія. Проте ознаки посилення фундаментального інфляційного тиску понад прогноз зараз не спостерігаються. Інфляційні очікування бізнесу та населення хоч і залишаються підвищеними, але стабілізувалися в останні місяці" – наголосили у Нацбанку.

Нагадаємо, у квітні цього року Нацбанк підвищив облікову ставку з 6,5% до 7,5% річних, на початку березня цього року банк підвищив облікову ставку до 6,5% річних, а перед цим востаннє Нацбанк підвищував облікову ставку до квітня 2019 року, коли її опустили її з 18% до 17,5% річних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.