Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміття поблизу смт. Летичів

khmeln.dei.gov.ua

П'ятниця, 18 червня 2021, 14:54

Львівське сміття виявили на Хмельниччині

сміття поблизу смт. Летичів

Поблизу смт. Летичів вантажівки львівської фірми незаконно скинули близько 2 тисячі м³ сміття зі Львова.

Про це повідомляє Головне управління Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області.

Ще 14 червня на телефон "гарячої лінії" Держекоінспекції Хмельниччини надійшло звернення від мешканки смт. Летичів про те, що в ніч з 13 на 14 червня на територію населеного пункту заїхали вантажні автомобілі зі сміттям.

Екологи провели обстеження та виявили три насипи побутового сміття, що було розосереджено на земельній ділянці за межами Летичева у напрямку села Суслівці. Загальний об’єм несанкціонованих відходів становить близько 2 тисячі м³.

За попередніми даними, вантажівки, що належать ТзОВ "Ол-Транс Сервіс", незаконно скинули львівське сміття. Походження сміття підтверджують знайдені уривки цінників та чеків.

З метою визначення кількісних та якісних показників забруднення земельної ділянки спеціалістами екологи відібрали проби ґрунту. Крім того, вживаються заходи щодо розрахунку шкоди заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок засмічення земельної ділянки.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Ол-Транс Сервіс" з 2019 року у Львові, займається вантажними перевезеннями. Власником фіірми є Мирослав Грубий ,який також з 2020 року володіє обслуговуючим кооперативом "Гаражно-будівельний кооператив "Гаражне місто".

Нагадаємо, у березні 2019 року львівське сміття виявили у селищі на Житомирщині. А у 2020 році міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що львівське сміття, яке знаходять на території інших областей, це провокація.

Додамо, у травні 2020 року правоохоронці влаштували обшуки у Львівській міськраді та компаніях-перевізниках, яких запідозрили у завищенні витрат на вивезення сміття зі Львова. Тоді ж львівські депутати ініціювали створення слідчої комісії, яка розслідуватиме розкрадання коштів з бюджету Львова, виділених на вивезення сміття з міста. 

Раніше Варіанти створили карту львівського сміття та підрахували найвіддаленіше від Львова місто України, у яке його вивозили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.