Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

Четвер, 21 березня 2019, 10:53

Львівське сміття знову подорожує Україною

львівське сміття

Цього разу нелегальний вивіз відходів зі Львова виявили у селищі на Житомирщині.

Про це в своєму Facebook повідомив відомий український саксофоніст Богдан Гуменюк.

За його словами, вантажівки з львівськими номерами нелегально завозять сміття в недобудований завод поблизу села Хажин Бердичівського району Житомирської області.

Споруда в яку невідомі скидають відходи знаходиться за 100 метрів від річки Гнилоп'ять.

Нагадаємо, на початку лютого міський голова Львова Андрій Садовий на прес-конференції у Рівному у відповідь на питання про масовий вивіз львівського сміття до міста назвав це "спланованою спецоперацією СБУ".

Додамо, що близько 20 тонн львівського сміття виявили у Острозькому районі Рівненської області в 2016 році. Окрім того, в жовтні 2016 року поблизу Дубно перекинулась вантажівка зі сміттям зі Львова.

Також в травні 2017 року поліція Рівненщини затримала  вантажівку ЛКП "Львспецкомунтранс", яка незаконно скидала сміття на території області.

12 березня на сесії Львівської обласної ради депутати розглядатимуть рішення щодо розірвання договору зі Львівською міською радою про вивіз сміття з міста. Передати повноваження з вивезення сміття Львівській міськраді планують вже з 1 квітня 2019 року. А 1 березня Львівська міськрада затвердила рішення про здійснення заходів щодо повернення повноважень із вивезення сміття зі Львова.

Зазначимо, Львівська ОДА вивозить сміття з міста з кінця червня 2017 року. Протягом 2018 року міська рада виділила Львівській ОДА 300 млн грн на львівське сміття, а у 2019 році – львівські депутати передбачили у бюджеті ще 300 млн грн на вивіз сміття зі Львова.

Станом на 1 лютого, Львівська ОДА зекономила 155 млн грн на вивезенні сміття зі Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.