Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа у Львові

П'ятниця, 25 червня 2021, 13:29

У Львській ОТГ стартують конкурси на посади директорів понад 40 шкіл

школа у Львові

У школах Львівської ОТГ оголосять конкурси на керівників 44 навчальних закладів.

Про це повідомляє "Суспільне Львів".

Як заявила начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, через зміни в законодавстві із керівниками навчальних закладів укладають нові трудові контракти, цього року обиратимуть 44 керівників шкіл Львівської ОТГ.

За її словами, якщо ж із якимись керівниками вже були підписані контракти, але їх термін дії спливає, то керівників цих навчальних закладів можуть призначати тільки через конкурс.

Станом на сьогодні їх вже оголосили у 8 школах.

Подаватися на конкурс можуть всі охочі, хто має 3 роки педагогічного стажу. Подати свою кандидатуру можна впродовж 30 днів, після того як оголосили конкурс. З тими керівниками закладів освіти, які є пенсійного віку, укладуть нові трудові контракти терміном на 1 рік, а з усіма іншими – на 6 років. 

"Впродовж наступних 5 днів комісія конкурсна розглядає подані документи і вирішує чи допустити людину до конкурсу чи ні. Далі відбувається ознайомлення із закладом освіти і безпосередньо сам конкурс. Конкурсна комісія приймає рішення, визначає переможця і рекомендує управлінню освіти призначити на посаду такого керівника", – пояснила Зоряна Довганик.

Нагадаємо, проводити такі конкурси у місті розпочали ще у 2020 році.

Додамо, Верховна Рада затвердила реформу освіти ще у вересні 2017 року. Закон передбачав введення 12-річного навчання в школах, а випускники шкіл після 9 та 12 класів мають обов'язково здавати ЗНО, перелік предметів для якого визначає Міністерство освіти і науки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.