Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Четвер, 1 липня 2021, 13:55

У Львові розглянуть питання зменшення тарифів на проїзд у громадському транспорті

львівські маршрутки

Депутати пропонують скасувати рішення виконкому про підвищення вартості проїзду у громадському транспорті Львова до 10 гривень.

Про це йдеться в проєкті ухвали "Про скасування рішень виконавчого комітету від 21.05.2021 № 380 та від 21.05.2021 № 381", оприлюдненому 16 червня цього року на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради.

Депутатки Львівської міськради від Європейської Солідарності Уляна Пак та Оксана Маруняк підготували проєкт ухвали про скасування рішень виконавчого комітету, яким вартість проїзду у громадському транспорті Львова підняли із 7 до 10 гривень.

Як зазначено у пояснювальній записці до документа, ЛКП "Львівелектротранс" мотивувало потребу в підвищенні тарифів недостатньою компенсацією за перевезення пільгових категорій, що, на думку авторів ухвали, перевірити неможливо, а жодне з підприємств, які здійснюють пасажироперевезення, не здійснює реальний облік кількості перевезених пасажирів.

"Тариф дійсно потребує періодичного коригування, проте таке коригування повинно здійснюватися на основі економічного розрахунку, який грунтуватиметься на точних показниках роботи перевізників. До моменту впровадження якісної системи обліку кількості пасажирів, яких перевозить громадський транспорт − таке економічне обгрунтування здійснити неможливо " − йдеться в проєкті ухвали.

Зазначимо, з 27 травня проїзд у маршрутках, трамваях і тролейбусах Львова коштує 10 гривень, а до цього часу з 1 лютого 2019 року у Львові вартість проїзду в автобусному транспорті Львова становила 7 грн. 

З початку цього року перевізники вимагали у міськради підняти вартість проїзду у львівських маршрутках, щонайменше, до 14 гривень. Тоді ж директор АТП-1 Орест Хамула пояснював, що саме стільки коштує реальна економічно-обгрунтована ціна за проїзд у місті.

Нагадаємо, у червні цього року львівські депутати розглянули електронну петицію про зменшення вартості проїзду на автобусних перевезеннях до 6 гривень 50 копійок, однак не підтримали її.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.