Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

церква у селі Лоні

wikipedia.org

Четвер, 15 липня 2021, 14:22

На Львівщині за більше мільйон гривень відреставрують дзвіницю дерев'яної церкви ХVІІІІ століття

церква у селі Лоні

Дзвіницю дерев’яної церкви у селі Лоні відреставрують за 1,3 мільйони гривень.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації оголосив закупівлю у системі ProZorro на реставрацію дзвіниці дерев’яної церкви Собору Пресвятої Богородиці в селі Лоні Перемишлянського району, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2022 року.

Аукціон стартував 14 червня цього року, на нього подалися троє учасників: ТОВ В.Ф.Ф., підприємство об'єднання громадян "Центр Комплекс" та ТОВ "Будівельна компанія Сітіград", які запрпонували здійснити всі роботи за 1 349 999 грн, 1 350 000 грн і 1 647 220 грн. Переможцем обрали "Центр Комплекс", а початкова вартість закуплі становила 1 682 177 грн.

Як вказано у закупівлі, у дзвіниці храму відновлять дерев'яні конструкції 1-го та 2-ого ярусів, сходи і дах, встановлять захист від блискавок, пофарбують.

Зазначимо, Собор Пресвятої Богородиці в селі Лоні – пам’ятка архітектури національного значення, збудована у 1724 році. 

За даними аналітичної системи YouControl, підприємство об'єднання громадян "Центр комплекс" зареєстроване у Львові з 1993 року, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Засновником фірми є громадська організація "Львівська обласна асоціація Всеукраїнської організації Союз осіб з інвалідністю України". Розмір статутного капіталу підприємства становить 8 800 грн.

Минулоріч це підприємство виграло тендери на ремонт центрального входу у Парку культури Львова та реставрацію старовинної хати у Шевченківському гаю, а у цього року – на реставрацію Собору Пресвятої Богородиці в селі Заболотці на Бродівщині.

Додамо, цьогоріч на Львівщині планують відреставрувати більше десяти старовинних дерев'яних церков.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.