Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Шевченківський гай

Вівторок, 17 березня 2020, 12:52

Львівська ГО відреставрує старовинну хату у Шевченківському гаю

Шевченківський гай

Музей народної архітектури і побуту відреставрує за 1,1 млн грн хату з села Сілець.

Музей народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького оголосив закупівлю у системі ProZorro на реставрацію хати з села Сілець Сокальського району, що розташована на території музею, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2020 року.

Аукціон стартував 28 лютого цього року, на нього подався лише один учасник – підприємство об'єднання громадян "Центр Комплекс", який запропонував здійснити усі роботи за 1 135 000 грн. Його й визнали переможцем, а вартість закуплі становила 1 179 506 грн. 

Як вказано у закупівлі, у хаті здійснять реставрацію кам'яного цоколя, влаштують відмостки навколо хати, відновлять підлогу, дах, двері, вікна, печі та зрубні стіни.

Хата з села Сілець є пам'яткою архітектури місцевого значення, збудована у 1920 роках. Оселя складається із двох житлових приміщень ("хати" і "хатини"), розділених сіньми. В основному житловому приміщенні ("хаті") розташовувалась велика вариста піч (для випікання хлібних виробів), у "хатині" – грубка з плитою ("кухнею") для приготування страв.

 

За даними порталу YouControl, підприємство об'єднання громадян "Центр Комплекс" зареєстроване у Львові з 1993 року, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Засновником фірми є громадська організація "Львівська обласна асоціація Всеукраїнської організації Союз осіб з інвалідністю України". Розмір статутного капіталу підприємства становить 8 800 грн.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Львівська міськрада затвердила стратегію розвитку Шевченківського гаю до 2027 року, яка передбачає зведення нових об'єктів на території музею: інформаційно-освітній центр, фондосховище і новий адмінкорпус, висота якого становитиме 5 метрів і який буде скляним. 

Після введення цих споруд у експлуатацію існуючий адміністративний корпус музею сакралізують та передадуть для монастиря Свято-Іванівської лаври Студійського Уставу УГКЦ.

Додамо, у грудні 2016 року львівські депутати присвоїли Музею народної архітектури та побуту у Львові ім'я Климентія Шептицького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.