Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Шевченківський гай

Понеділок, 24 лютого 2020, 11:19

У Шевченківському гаю за мільйон гривень відреставрують старовинну хату з села Сілець

Шевченківський гай

Музей народної архітектури і побуту планує відреставрувати за 1,1 млн грн хату з села Сілець.

Музей народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького оголосив закупівлю у системі ProZorro на реставрацію хати з села Сілець Сокальського району, що розташована на території музею, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2020 року.

Аукціон стартує 28 лютого цього року, а вартість закуплі становить 1 179 506 грн. 

Як вказано у закупівлі, у хаті здійснять реставрацію кам'яного цоколя, влаштують відмостки навколо хати, відновлять підлогу, дах, двері, вікна, печі та зрубні стіни.

Хата з села Сілець є пам'яткою архітектури місцевого значення, збудована у 1920 роках. Оселя складається із двох житлових приміщень ("хати" і "хатини"), розділених сіньми. В основному житловому приміщенні ("хаті") розташовувалась велика вариста піч (для випікання хлібних виробів), у "хатині" – грубка з плитою ("кухнею") для приготування страв.

 

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Львівська міськрада затвердила стратегію розвитку Шевченківського гаю до 2027 року, яка передбачає зведення нових об'єктів на території музею: інформаційно-освітній центр, фондосховище і новий адмінкорпус, висота якого становитиме 5 метрів і який буде скляним. 

Після введення цих споруд у експлуатацію існуючий адміністративний корпус музею сакралізують та передадуть для монастиря Свято-Іванівської лаври Студійського Уставу УГКЦ.

Додамо, у грудні 2016 року львівські депутати присвоїли Музею народної архітектури та побуту у Львові ім'я Климентія Шептицького.

Додамо, церкву Св. Параскеви з села Стоянів, що на території Музею народної архітектури і побуту, відреставрують за 770 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.