Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Церква Параскевії

ua.igotoworld.com

П'ятниця, 13 грудня 2019, 14:47

У Шевченківському гаю за 770 тисяч відреставрують дерев'яну церкву з села Стоянів

Церква Параскевії

Церкву Св. Параскеви з села Стоянів, що на території Музею народної архітектури і побуту, відреставврують за 770 тис грн.

Музей народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького провів закупівлю у системі ProZorro на реставрацію дерев'яної церкви Св. Параскеви з села Стоянів Львівської області, що розташована на території музею, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2019 року.

Аукціон стартував 28 листопада цього року, участь у ньому взяло Колективне підприємство "Центр комплекс" Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України", що запропонувало провести реставрацію за 770 000 грн. Додамо, вартість закуплі становила 781 493 грн.

Як вказано у закупівлі, у храмі здійснять реставрацію стін й покрівлі.

Дерев'яна церква Св. Параскеви з села Стоянів є пам'яткою архітектури, збудована у 1822 році. До 1975 року церква стояла в центрі села, після чого її було перенесено до Музею народної архітектури і побуту у Львові.

За даними порталу Youcontrol, "Союз організацій інвалідів України" зареєстрований у Львові з 1993 року і займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Статутний капітал підприємства становить 8800 грн. Це підприємство виграє більшість закупівель Львівської ОДА із реставрації та будівництва, зокрема, реставруватиме церкву Св. Косми і Даміана у селі Цеблів Сокальського району. 

 

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Львівська міськрада затвердила стратегію розвитку Шевченківського гаю до 2027 року, яка передбачає зведення нових об'єктів на території музею: інформаційно-освітній центр, фондосховище і новий адмінкорпус, висота якого становитиме 5 метрів і який буде скляним. 

Після введення цих споруд у експлуатацію існуючий адміністративний корпус музею сакралізують та передадуть для монастиря Свято-Іванівської лаври Студійського Уставу УГКЦ.

Додамо, у грудні 2016 року львівські депутати присвоїли Музею народної архітектури та побуту у Львові ім'я Климентія Шептицького.

Станом на 2018 рік, за 27 років на Львівщині вщент згоріло 28 стародавніх дерев'яних церков та виникло 108 пожеж у храмах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.