Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Шевченківський гай

Четвер, 27 червня 2019, 11:31

У Львові затвердили будівництво нового адмкорпусу в Шевченківському гаю

Шевченківський гай

Новий адміністративний корпус становитиме 5 метрів і буде скляним.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво Музеєм народної архітектури та побуту
у Львові імені Климентія Шептицького адміністративного приміщення на вул. Чернеча Гора, 1. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Новий адміністративний корпус займатиме площу 1350 кв.м, а висота становитиме 5 метрів. У ньому розташують робочі кабінети для персоналу музею (наукових працівників та адміністрації), архітектурні та художні майстерні, зали народ, технічні та допоміжні приміщення.

На спорудження цього корпусу з бюджету Львова виділили 30 млн грн, його планують відкрити до кінця цього року. Територія будівництва знаходиться у межах історичного ареалу міста, відтак проектування має здійснювати з дотриманням діючих будівельних норм та закону про охорону культурної спадщини.

Категорія земель – землі природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення; вид використання – для збереження та використання пам’ятки природи місцевого значення "Шевченківський гай" у Львові. Функціональне призначення земельної ділянки – зона ІК – зона земель
історико-культурного призначення відповідно до зонінгу Личаківського
району.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Львівська міськрада затвердила стратегію розвитку Шевченківського гаю до 2027 року, яка передбачає зведення нових об'єктів на території музею: інформаційно-освітній центр, фондосховище і новий адмінкорпус. Після введення цих споруд у експлуатацію існуючий адміністративний корпус музею сакралізують та передадуть для монастиря Свято-Іванівської лаври Студійського Уставу УГКЦ.

У травні 2018 року у Шевченківському гаю дозволили облаштувати автостоянку для індивідуального транспорту та туристичних автобусів.

А вже 16 травня цього року архітектори Шевченківського гаю Ігор та Марта Цимбровські презентували повний перелік проєктів нових об’єктів інфраструктури. 

Додамо, у грудні 2016 року львівські депутати присвоїли Музею народної архітектури та побуту у Львові ім'я Климентія Шептицького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.