Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівництво у Шевченківському гаю

Вівторок, 25 червня 2019, 16:45

Новий інформаційно-освітній центр у Шевченківському гаю Львова відкриють до кінця року

будівництво у Шевченківському гаю

У Музеї народної архітектури та побуту триває спорудження інформаційно-освітнього центру, на який виділили 30 млн грн.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У Музеї народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького триває спорудження інфраструктурних будівель: інформаційно-освітнього центру, адміністративного корпусу та фондосховища.

За словами директорки департаменту розвитку Львівської міської ради Наталії Бунди, зараз відбувається будівництво інформаційно-освітнього центру, який планують завершити до кінця цього року.

"Інформаційно-освітній центр покликаний створити місце для творчої та наукової діяльності. Там будуть конференц-зали, лекторії, спеціально облаштована виставкова площа, і через цей центр людина зможе потрапити у Музей. На його спорудження вже виділили 12,5 млн грн. Загальна вартість об'єкту – близько 30 млн грн", – заявила вона.

Біля центру також спорудять парковку на 200 місць. Загалом, на розробку проектно-кошторисної документації виділили 100 тис. грн.

Адміністративний корпус займатиме площу 1350 кв. м. У ньому передбачається розташування робочих кабінетів для персоналу музею (наукових працівників та адміністрації), архітектурні та художні майстерні, зали народ, технічні та допоміжні приміщення.

"Приміщення, де зараз знаходиться адміністрація, не є пристосованим для цього, немає належних умов. Сучасний адміністративний корпус буде повністю відповідати сучасним вимогам забезпечення роботи персоналу музею під відкритим небом, своєю структурою вписуватись у середовище Шевченківського гаю та створювати додаткові можливості для розвитку наукової діяльності", – запевнила Наталія Бунда.

Фондосховище створять для того, щоб забезпечити 21 тисячу експонатів належними умовами утримання.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Львівська міськрада затвердила стратегію розвитку Шевченківського гаю до 2027 року, яка передбачає зведення нових об'єктів на території музею: інформаційно-освітній центр, фондосховище і новий адмінкорпус. Після введення цих споруд у експлуатацію існуючий адміністративний корпус музею сакралізують та передадуть для монастиря Свято-Іванівської лаври Студійського Уставу УГКЦ.

У травні 2018 року у Шевченківському гаю дозволили облаштувати автостоянку для індивідуального транспорту та туристичних автобусів.

А вже 16 травня цього року архітектори Шевченківського гаю Ігор та Марта Цимбровські презентували повний перелік проєктів нових об’єктів інфраструктури. 

Додамо, у грудні 2016 року львівські депутати присвоїли Музею народної архітектури та побуту у Львові ім'я Климентія Шептицького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.