Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

теплопостачання

Четвер, 8 липня 2021, 12:47

У Львові тарифи на тепло встановлюватиме місцева влада

теплопостачання

Місцевим органам дозволили встановлювати тарифи і затверджувати плани розвитку підприємств теплопостачання.

Про це повідомила пресслужба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Вчора, 7 липня, НКРЕКП передала повноваження з регулювання діяльності підприємств теплопостання з державного рівня на місцевий.

Зокрема, йдеться, насамперед, про встановлення тарифів.

Згідно із документом, передається на місцевий рівень державне регулювання 28 суб’єктів господарювання, що провадять діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії. Таким чином встановлювати тарифи і затверджувати плани розвитку для таких ліцензіатів будуть місцеві органи влади.

"НКРЕКП здійснюватиме методичну роботу та методологічну допомогу з питань державного регулювання підприємств теплопостачання, регулювання яких відбуватиметься на місцевому рівні та продовжуватиме нормативно-правове забезпечення їх діяльності" − повідомив голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

Нагадаємо, в травні Нацкомісія з енергетики та тарифів до 1 жовтня заборонила на імпорт електроенергії з Білорусі та Росіії. А торік в грудні НКРЕКП підвищив тарифи на виробництво тепла для населення на 2021 рік. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.