Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 9 липня 2021, 17:20

Депутати Бербека та Доскіч забудують Кульпарківську на Садовій

візуалізація

Фірми депутатів Назарія Бербеки і Юрія Доскіча збудують торгово-офісний центр із паркінгом та офіс з вбудованим дитячим садочком на вул. Кульпарківській та вул. Садовій.

Сьогодні, 9 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво ТзОВ "Тібет" та ТзОВ "Львівська інвестиційна компанія" торгово-офісної будівлі з вбудованою автостоянкою та багатофункціональної будівлі з вбудованим закладом освіти, приміщеннями громадського і комерційного призначення й підземною автостоянкою на вул. Кульпарківській, 96 та вул. Садовій, 2-А.

Йдеться про будівництво торгово-офісного центру та вбудованого у офісні приміщення дитячого садочку на місці 16-поверхового житлового кварталу, першу секцію черги будівництва якого виконком затвердив у лютому цього року, другу – у березні, а ще одну – у червні цього року.

Згідно із містобудівною документацією, висота торгово-офісного центру  становитиме 27,2 метра, він матиме 5 поверхів й розміщуватиметься на двох земельних ділянках площею 0,3051 га і 0,4996 га, які перебувають в комунальній власності і які призначені для будівництва будівель ринкової інфраструктури. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 39%.

Як заявив депутат Львівської міської ради від Європейської Солідарності та власник фірми-забудовника Назарій Бербека, вся земельна ділянка під цим комплексом є фактично суцільним підземним паркінгом, а також пеердбачені наземний трирівневий паркінг і ще один паркінг на четвертому поверсі офісного центру.

Натомість багатофункціональна будівля з вбудованим дитячим садочком також матиме 5 поверхів, її висота – 27,1 метра. Площа садочка становитиме 310 м² і він буде приватним.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Тібет" зареєстроване з 1995 року у Львові, займається виробництвом гумових виробів. Розмір статутного капіталу підприємства становить 5 240 000 грн. Власниками фірми є львів'янин Петро Петрушинський та ТОВ "Волинь-МЕТ" (оптова торгівля металами та металевими рудами).

У ТзОВ "Тібет" отримує зарплату депутат Львівської обласної ради від партії "Слуга народу" Юрій Доскіч, як вказано у його декларації про доходи за 2019 рік.

ТзОВ "Львівська інвестиційна компанія" зареєстрована з 2004 року у Львові, займається організацією будівництва будівель. Розмір статутного капіталу підприємства становить 6 250 000 грн. Власниками фірми є львів'яни Назарій Бербека (депутат Львівської міськради) і Тарас Дідик (приватний підприємець, власник низки львівських будфірм: ТзОВ "Західбудкапітал", ТОВ "Ліски Інвест Буд", ТзОВ "Бізнес-Вектор Дк", ТзОВ "Лік", ТОВ "Капітал-Будзахід", МПП "Міліна").

Бербека на місцевих виборах у 2020 році пройшов до Львівської міської ради від партії Європейська солідарність" та став членом комісії архітектури, містобудування та розвитку територій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.