Козицький вимагає від кафе і ресторанів не заправляти салати сметаною

Вівторок, 13 липня 2021, 12:10

Львівська ОДА вимагає від закладів громадського харчування області не готувати у спеку страви, які швидко псуються.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Сьогодні, 13 липня, на позачерговому засіданні обласна комісія з питань ТЕБ і НС доручила керівникам РДА та територіальних громад зобов’язати керівників і власників підприємств громадського харчування і продовольчої торгівлі не готувати та продавати у спеку певних страв.

Зокрема, йдеться про:

- заборону приготування салатів заправлених сметаною, майонезом, кондитерських виробів із заварним кремом;

- продаж кулінарних виробів, що швидко псуються, зокрема на літніх майданчиках й без дотримання відповідних температурних умов зберігання.

Заклади громадського харчування мають забезпечити наявність відповідних умов для дотримання працівниками та відвідувачами правил особистої гігієни, мати запас миючих та дезінфікуючих засобів, антисептиків, якісну воду.

Зазначимо, це рішення комісії прийня через харчове отруєння відвідувачів ресторану "Панський Книш", що у смт. Куликів Львівського району. Наразі цей заклад отримав припис на усунення недоліків.

Якщо їх не усунуть, Держпродспоживслужба звернеться до суду для продовження обмеження щодо роботи закладу.

Нагадаємо, станом на 8 липня до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні з харчовим отруєнням звернулися 24 осіб, які 4 липня харчувалися у ресторані "Панський Книш". Медики діагностували у них гостру кишкову інфекцію.

Мітки: заклади громадського харчування, Куликівська ОТГ, Львівська ОДА, новини львова, харчове отруєння