Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

П'ятниця, 16 липня 2021, 11:27

Євросоюз рекомендує зняти з України ковідні обмеження на в'їзд

пункт пропуску

Рада Євросоюзу внесла Україну у список держав, щодо яких країнам-членам ЄС рекомендовано зняти ковідні обмеження на в’їзд.

Про це повідомила Українська правда.

Вчора, 15 липня, Рада Європейського Союзу внесла Україну у список держав, щодо яких країнам-членам ЄС рекомендовано зняти ковідні обмеження на в’їзд.

"Після перегляду відповідно до рекомендації про поступове скасування тимчасових обмежень на несуттєві поїздки в ЄС, Рада ЄС оновила список країн для яких слід зняти обмеження на поїздки. Зокрема, зі списку були виключені Руанда і Таїланд, а в список додана Україна" − повідомили в Раді Євросоюзу.

Виходячи з критеріїв і умов, викладених в рекомендації, держави-члени повинні з 15 липня 2021 року поступово скасувати обмеження на поїздки на зовнішніх кордонах для жителів країн зі списку, зокрема і для України.

Всього Євросоюзу рекомендує зняти обмеження на в’їзд з 23 держав.

Зазначимо, держави-члени ЄС самостійно ухвалюють рішення щодо правил в’їзду на свою територію. 

Нагадаємо, в червні Юрій Камельчук, який називав коронавірус вигадкою, заявив на сесії ПАРЄ, що Covid-паспорти призведуть до обмеження прав людини та порушать свободу віросповідання. А у березні президент Володимир Зеленський наголошував на необхідності для України розробити свою систему "паспортизації" вакцинованих від коронавірусу.

Додамо, торік Угорщина заборонила в'їзд українцям в рамках карантинних заходів аби не допустити нові спалахи захворювання коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.