Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

СБУ

П'ятниця, 16 липня 2021, 13:17

Заступника директора однієї із шахт Львіввугілля викрили на хабарництві

хабар

Посадовець вимагав 37 тисяч гривень за нестворення штучних перешкод у поставці вугілля.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

СБУ викрила схему незаконного збагачення, яке організувало керівництво одного з відокремлених підрозділів ДП "Львіввугілля".

"Заступник директора однієї із шахт регіону організував неправомірну схему систематичного вимагання хабарів за безперешкодний відпуск необлікованої вугільної продукції. Її зловмисник збував за готівкові кошти місцевим підприємцям" – наголосили у СБУ.

Як пояснили у прес-службі Львівської обласної прокуратури, правоохоронці посадовця під час отримання чергової частини хабара у 25 тис грн, а всього він вимагав 37 тис грн.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання мири запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії. Перевіряється причетність інших посадовців "Львіввугілля".

Нагадаємо, на початку червня керівництво "Львіввугілля" викрили на махінаціях із закупівлями масок, а минулоріч на хабарництві також затримали керівника однієї із шахт "Львіввугілля",

У 2019 році посадовці цього держпідприємства організували махінації із виплатами зарплати шахтарям та облаштували на території однієї з шахт підпільний цех з виготовлення бетонних виробів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.