Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

шахтарі Львівщини

Середа, 21 липня 2021, 16:05

Держшахти направлятимуть 80% доходу на погашення заборгованості із зарплати

шахтарі Львівщини

Кабінет Міністрів зобов'язав державні шахти направляти 80% доходу від продажу вугілля на погашення заборгованості із зарплати.

Про це повідомляють Українські Новини.

Сьогодні, 21 липня, Кабінет Міністрів України на своєму засідані прийняв рішення, яким зобов'язав державні шахти направляти 80% доходу від продажу вугілля на погашення заборгованості із зарплати.

"У разі наявності заборгованості по заробітній платі бюджетні кошти перераховуються за умови спрямування підприємствами на оплату праці та внесення обов'язкових платежів, пов'язаних з виплатою заробітної плати, не менше 80% коштів, отриманих від реалізації вугільної продукції та інших надходжень на 1 число місяця, наступного за звітним періодом" − йдеться в пояснювальній записці.

Також зазначається, що таке рішення Кабміну дозволить запобігати виникненню заборгованості із зарплати.

Нагадаємо, в липні ДП "Львіввугілля" виплатило 14% заробітної плати за червень всім працівникам держпідприємства. А 8 липня стало відомо, що гірники з понеділка готові заблокувати роботу "Львіввугілля", якщо їм не погасять заборгованість із заробітної плати. В травні шахтарям "Львіввугілля" погасили заборгованість із заробітної плати за січень-березень й частково за квітень.

Додамо, у червні викрили одного із керівників "Львіввугілля", який завищив ціни при закупівлі масок для працівників, що призвело до втрати понад три мільйони гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.