Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львів

Середа, 21 липня 2021, 16:22

Майже 80% львів'ян одержують воду без рідкого хлору

Львів

До кінця року у Львові для дезінфекції води планують використовувати лише гіпохлорит натрію.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Від учора, 20 липня, у тестовому режимі розпочали дозування гіпохлориту натрію на насосній станції "Будзень-3", що забезпечить водою без рідкого хлору 79% львів’ян.

Наразі воду, дезінфіковану гіпохлоритом натрію, отримують мешканці Галицького, Шевченківського, Франківського, Личаківського та частково Сихівського районів. Як повідомили у ЛМКП "Львівводоканал", до кінця року у Львові планують дезінфікувати усю воду без рідкого хлору.

"Упровдовж 2021 року "Львівводоканал" уже розпочав дозувати гіпохлорит на трьох насосних станціях − "Збоїща", "Винники" та "Сокільники". Таким чином, воду без хлору отримують 79% львів’ян, зокрема мешканці Галицького, Шевченківського, Франківського, Личаківського та частково Сихівського районів.

Заходи щодо переходу львів’ян на воду без хлору "Львівводоканал" проводить у межах програми "Чиста вода". На сьогодні воду продезінфіковану рідким хлором отримують 21% мешканців міста. Це жителі частково Сихівського та Залізничного районів. Водночас, до кінця 2021 року плануємо завершити роботи на насосних станціях "Карачинів", "Глинна Наварія" та "Старе Село", що забезпечить 100% мешканців Львова водою без хлору" − повідомили у "Львівводоканалі".

Нагадаємо, з червня "Львівводоканал" планував подавати мешканцям Залізничного району воду без хлору.

Додамо, у вересні минулого року міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що до кінця 2020 року у Львові повністю перестануть використовувати хлорку для дезінфекції питної води.

Для дезінфекції води у місті планують використовувати лише гіпохлорит натрію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.