Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Свищо

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 26 липня 2021, 10:57

Директору Львівелектротрансу призначили два місяці нічного домашнього арешту

Андрій Свищо

Керівника "Львівелектротрансу" Андрія Свища підозрюють у розтраті майже мільйона гривень під час закупівлі електроенергії для підприємства.

Про це йдеться у рішенні Галицького районного суду міста Львова від 15 липня 2021 року.

Галицький районний суд міста Львова застосував до підозрюваного у розтраті майже мільйона гривень при закупівлях керівника ЛКП "Львівелектротранс" Андрія Свищо запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту строком на два місяці, тобто до 15 вересня 2021 р.

Зазначимо, з клопотанням про застосування запобіжного заходу звернувся старший слідчий Н. Марич за погодженням з прокурором А. Савчишин ще 9 липня. Слідчий просив призначити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначити розмір застави у розмірі 969483, 90 грн, що дорівнює сумі, в розтраті якої підозрюється Андрій Свищо.

Як йдеться в рішенні суду, суд відмовив у задоволенні клопотання слідчого. Натомість до Андрія Свищо застосували запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту до 15 вересня та зобов'язали:

- прибувати до слідчого, прокурора або суду за першим викликом;

- не відлучатися з постійного місця проживання в період доби з 23 год. 00 хв. по 06 год. 00 хв., без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну місця свого проживання, роботи;

- невідкладно здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд за межі України;

- утримуватися від спілкування із посадовими особами ТОВ "Статус Енерго".

Нагадаємо, у травні правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо можливих порушень під час проведення закупівлі електроенергії для ЛКП "Львівелектротранс" та розпочали розслідування щодо керівника цього підприємства Андрія Свищо. Тоді у Львівській міськраді заявили, що справа стосується закупівлі електроенергії, під час якої вдалося зекономити 5,3 мільйона гривень бюджетних коштів.

Зазначимо, Андрій Свищо очолив ЛКП "Львівелектротранс" з 21 січня 2020 року. А до цього, з 8 липня 2019 року він був є виконувачем обовязків директора "Львівелектротрансу".

У 2001-2004 роках Свищо працював у ВАТ "Львівгаз" на посадах: юрист, начальник юридичного відділу, провідний спеціаліст, заступник голови правління, член правління.

У 2020 році Свищо задекларував 692 тисяч гривень зарплати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.