Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівгаз

Четвер, 29 липня 2021, 12:21

Львівгаз планує витратити понад 120 мільйонів на реконструкцію газових мереж

Львівгаз

Наступного року розвиток газорозподільної системи АТ "Львівгаз" профінансують на майже 550 мільйонів гривень.

Про це йдеться у протоколі відкритого обговорення Плану розвитку газорозподільної системи газорозподільного підприємства АТ "Оператор газорозподільної системи "Львівгаз" на 2022-2031 роки.

Наступного року розвиток газорозподільної системи АТ "Львівгаз" профінансують на 549,72 мільйона гривень. Натомість на другий-третій рік обсяг фінансування становить 627,77 мільйона гривень, а на четвертий-десятий − 1897,82 мільйона гривень.

У 2021 році кошти планують спрямувати на:

- реконструкцію і будівництво газових мереж − 124,84 мільйона гривень;

- реконструкція, капремонт газорегулятивного обладнання, реконструкція засобів електрохімзахисту - 50,39 мільйона гривень;

- заміна непридатних побутових газових лічильників, придбання ПЛГ для обмінного фонду, оснащення лічильників споживачів пристроями передавання інформації, влаштування дублюючих вузлів обліку, придбання обмінного фонду для комерційних вузлів обліку газу − 129,91 мільйона гривень;

- встановлення побутових лічильників газу − 133,34 мільйона гривень;

- придбання спеіалізованої техніки − 77,23 мільйона гривень;

- придбання сучасних приладів діагностики та обстеженя − 24,78 мільйона гривень;

- впровадження та розвиток інформаційних технологій − 9,16 мільйоа гривень;

- придбання долот для буріння свердловин − 0,07 мільйона гривень.

Нагадаємо, АТ "Львівгаз" розробив план розвитку газорозподільної системи на 2022-2031 роки.

Зазначимо, за підсумками першого півріччя заборгованість АТ "Львівгаз" перед Оператором ГТС за відібраний газ складає 0,8 млрд грн. А у п'ятницю, 23 липня, НКРЕКП оштрафувала АТ "Львівгаз" на 425 тисяч за порушення прав споживачів та зобов’язала врегулювати усі виявлені під час перевірки порушення.

Додамо, у квітні АМКУ оштрафував АТ "Львівгаз" на 75 мільйонів гривень за зловживання монополією. Раніше посадовців "Львівгазу" викрили на махінаціях із використанням газу та створенням боргів споживачам.

У 2019 році АМКУ оштрафував "Львівгаз" на 13 млн грн за донарахування за газ й зобов'язав компанію перерахувати обсяги споживання газу з жовтня 2018 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.