Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Ліси України

П'ятниця, 30 липня 2021, 14:58

Голови місцевих тергромад відповідатимуть за проведення акції Масштабне заліснення України

Ліси України

Голови місцевих рад у Львівській області мають залучити населення та інвентаризувати землі до проведення Всеукраїнської акції "Масштабне заліснення України".

Про це повідомляє пресслужба Львівської облдержадміністрації.

Cьогодні, 30 липня, директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник провів робочу нараду з головами територіальних громад щодо забезпечення реалізації акції "Масштабне заліснення України".

Головам територіальних громад в ході наради доручили:

– здійснити інвентаризацію земель в межах громад;

– доопрацювати інформацію щодо можливості здійснення заходів в межах акції "Масштабне заліснення України";

– включити в місцеві програми ОНПС заходи щодо масштабного заліснення територій;

– забезпечити належне фінансування акції у 2022 та наступних роках;

– залучити до проведення робіт ініціативи громадських об’єднань;

– провести просвітницькі заходи згаданої тематики.

"Лісові господарства області вирощують понад 3 млн саджанців в рік, завдяки чому в повному обсязі здатні забезпечити потребу територіальних громад для реалізації акції «Масштабне заліснення України», яка спрямована на розв’язання проблемних питань лісовпорядкування, насамперед щодо охорони, захисту, використання та відтворення лісів, як один із заходів адаптації до зміни клімату", – зазначив під час зустрічі директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник.

Нагадаємо, Кабмін дозволив лісгоспам відраховувати до держбюджету на 30% менше прибутків, якщо ці кошти вони вкладатимуть у відтворення лісів. Раніше, у червні президент Володимир Зеленський анонсував проєкт "Зелена країна" із висадкою 1 мільярда дерев за 3 роки і збільшенням площі лісів на 1 мільйон гектарів за 10 років, нові правила продажу деревини, аудит надр та водних ресурсів, а також ревіталізацію Чорнобильської зони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.