Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

карантин у Львові

Вівторок, 10 серпня 2021, 11:32

Карантин в Україні планують продовжити до кінця жовтня

карантин у Львові

Віктор Ляшко анонсував продовження адаптивного карантину ще на два місяці.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Як заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, адаптивний карантину в Україні продовжать. Зокрема, міністерство запропонує Кабміну продовжити обмеження щонайменше на 2 місяці.

"Сьогодні в Україні продовжує діяти адаптивний карантин. Зараз він до кінця літа, але попередньо ми проговорили з урахуванням тієї епідситуації, яку бачимо сьогодні в європейському регіоні. В Україні також треба буде подовжити щонайменше на два місяці, що ми найближчим часом ініціюватимемо перед Кабміном" – пояснив Віктор Ляшко.

За його словами, наразі МОЗ спільно з Міносвіти працює над підготовкою до навчального року в Україні. У випадку, якщо на території країни збережеться зелений рівень епідемічної небезпеки, освітній процес розпочнеться без будь-яких карантинних обмежень, лише з карантинними правилами для всіх громадських закладів. Якщо ж та чи інша область переходитиме на інший рівень епіднебезпеки, освітній процес буде продовжуватися, але тільки у разі вакцинації 80% освітян у кожному конкретному закладі освіти.

Нагадаємо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 31 серпня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

З 9 червня Львівщина перебуває у "зеленій" зоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.