Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

газопостачання

П'ятниця, 13 серпня 2021, 14:06

У Львові без газу залишаються 26 будинків, які Львівгаз відімкнув через борги

газопостачання

У місті через борги більше 15 днів без газу залишаються мешканці 26 багатоповерхівок, натомість у Львівгазі вимкнення газопостачання пояснюють ліквідацією витоків.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні без газопостачання у місті залишаються 26 багатоквартирних будинків, які АТ "Львівгаз" відімкнув від газу через борги. З них мешканці 15 будинків не отримують газопостачання вже 15 діб, а 4 вимкнули газ ще з 9 серпня.

Мешканці цих будинків за останній тиждень надіслали 60 звернень на "Гарячу лінію міста Львова". Вони стверджують, що у "Львівгазі" такі відімкнення пояснюються необхідністю ліквідації витоків газу, а насправді мають на меті спонукати окремих споживачів погашати заборгованість.

"Є підозри на відключення від газу цілого будинку через неплатежі. А це неприпустимо. Такі питання треба вирішувати в рамках чинного законодавства – за 10 днів до відключення вручити мешканцю попередження і відключати квартиру, а не цілий будинок, та звертатися до суду. Коли є витік газу у будинку, то згідно з правилами системи газопостачання, від газу можна відключати, якщо витік газу більше 1%" – пояснила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Натомість технічний директор ПАТ "Львівгаз" Павло Сербан заявив, що відключення будинків від газопостачання відбувається лише через технічні порушення і аварійні ситуації.

Саме тому міськраді для з’ясування причин відсутності газу вирішили організувати разом із керівництвом "Львівгазу" спільні робочі виїзди до будинків, де відключений газ, залучивши до цього й засоби масової інформації, й спільно з’ясовувати причину відключення.

Нагадаємо, у червні на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради міський голова Львова Андрій Садовий доручив звернутися до правоохоронців через масові відключення газу львів’янам.

А у липні НКРЕКП оштрафувала АТ "Львівгаз" на 425 тисяч за порушення прав споживачів та зобов’язала врегулювати усі виявлені під час перевірки порушення. А у квітні АМКУ оштрафував АТ "Львівгаз" на 75 мільйонів гривень за зловживання монополією. У березні посадовців "Львівгазу" викрили на махінаціях із використанням газу та створенням боргів споживачам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.