Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівгаз

Понеділок, 9 серпня 2021, 10:46

Львівгаз відімкнув від газопостачання більше 10 будинків у Львові через борги

Львівгаз

За тиждень АТ "Львівгаз" відімкнуло від газопостачання 12 будинків у Львові через заборгованості споживачів, пояснюючи відімкнення ліквідацією витоків газу.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Мешканці Львова скаржаться щодо ПАТ "Львівгаз" про відімкнення будинків ОСББ від газопостачання на "Гарячу лінію міста Львова". За словами мешканців, часто такі відімкнення пояснюються необхідністю ліквідації витоків газу, а насправді мають на меті спонукати окремих споживачів погашати заборгованість.

Відповідно до звернень мешканців на "Гарячу лінію міста", за останній час у Львові зафіксовано такі випадки відсутності газопостачання:

- з 4 серпня − вул. Фредра, 7;

- з 5 серпня – вул. Мучна, 20, Ясна, 28а;

- з 6 серпня – вул. Городоцька, 35, 210, Тарнавського, 35;

- з 7 серпня – вул. Кобилянської, 10, вул. Левицького, 12 (12 квартир), вул. Пекарська, 10 (10 квартир), вул. Пекарська, 40 (10 квартир), вул. Тершаківців, 1 (4 квартири), вул. Личаківська, 19.

Натомість, Львівська міська рада закликала до конструктивного вирішення питання між ОСББ та АТ "Львівгаз".

"Люди скаржаться на відсутність газопостачання у будинках, що зумовлене нібито аварійними відімкненнями для ліквідації витоків. Нам відомо, що не врегульоване питання співпраці ОСББ та газопостачальних підприємств не лише у Львові, це загальноукраїнська проблема. Місто зі свого боку закликає усі сторони до конструктивного врегулювання питання" − повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради.

Нагадаємо, у червні на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради міський голова Львова Андрій Садовий доручив звернутися до правоохоронців через масові відключення газу львів’янам.

Зазначимо, за підсумками першого півріччя заборгованість АТ "Львівгаз" перед Оператором ГТС за відібраний газ складає 0,8 млрд грн.

Додамо, у липні НКРЕКП оштрафувала АТ "Львівгаз" на 425 тисяч за порушення прав споживачів та зобов’язала врегулювати усі виявлені під час перевірки порушення. А у квітні АМКУ оштрафував АТ "Львівгаз" на 75 мільйонів гривень за зловживання монополією. У березні посадовців "Львівгазу" викрили на махінаціях із використанням газу та створенням боргів споживачам.

У 2019 році АМКУ оштрафував "Львівгаз" на 13 млн грн за донарахування за газ й зобов'язав компанію перерахувати обсяги споживання газу з жовтня 2018 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.