Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Більче-Волицько-Угерське ПСГ

loda.gov.ua

Вівторок, 17 серпня 2021, 10:17

Опалювальний сезон в Новояворівську та Новому Роздолі розпочнеться вчасно

Більче-Волицько-Угерське ПСГ

"Нафтогаз" проводить підготовку до опалювального сезону, щоб вчасно подати тепло, зокрема у Новояворівську та Новому Роздолі.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Вчора, 16 серпня, голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко в межах робочого візиту разом з головою Львівської ОДА Максимом Козицьким відвідав Більче-Волицько-Угерське підземне сховище газу АТ "Укртрансгаз" та зустрівся з колективом підприємства.

Наразі "Нафтогаз" проводить підготовку до опалювального сезону, щоб забезпечити безперебійний прохід опалювального сезону та вчасно подати тепло, зокрема у Новояворівську та Новому Роздолі.

"Маю подякувати "Нафтогаз Україна" за допомогу з проблемними ТЕЦ в Новояворівську і Новому Роздолі у 2019-2020 роках. А також вірю, що цьогоріч компанії вдасться зробити все для того, щоб опалювальний сезон в обох цих містах стартував вчасно" − зазначив Максим Козицький. 

Показник запасів газу у підземних сховищах "Нафтогазу" наближається до 18 млрд куб м та запаси планують ще нарощувати, при цьому обов’язковий показник визначений Урядом на старті − 17 млрд куб м газу.

"Більче-Волицько-Угерське газосховище є найбільшим в Україні. Цей об’єкт є критично важливим для забезпечення безперебійного проходження опалювального сезону. Ми задоволені процесом підготовки та бачимо, що все працює як потрібно" − повідомив Юрій Вітренко.

Зазначимо, для забезпечення безпечної експлуатації Більче-Волицько-Угерського газосховища найближчим часом заплановані проведення заміни п'яти двигунів, які проходять модернізацію. Вартість проєкту понад 80 млн грн. Більче-Волицько-Угерське газосховище є найбільшим у Європі та створене на базі виснажених газових родовищ. Станом на сьогодні газосховище вміщає 17,05 млрд куб м активного газу, який підприємство може закачувати та відбирати.

Нагадаємо, на початку серпня Львівська ОДА заявила, що звернеться до уряду щодо виділення фінансування для підготовки Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ до опалювального сезону. 

Додамо, в листопаді 2019 року новим управителем Новороздольської та Новояворівської ТЕЦ АРМА призначила "Нафтогаз-тепло" через те, що опалювальний сезон тут було зірвано. Тоді ж Варіанти відправилися в Новий Розділ, щоб дізнатися, як без тепла живуть майже 30 тисяч людей.

Детальніше про ситуацію довкола Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ можна дізнатисся у статті "Старі недолі у Новояворівську та Новому Роздолі".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.