Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шахтарі Львівщини

Вівторок, 17 серпня 2021, 10:47

Шахтарям Львівщини виплатять заборговану заробітну плату за квітень-червень

шахтарі Львівщини

Заборговані зарплати за квітень-червень шахтарям ДП "Львіввугілля" почнуть повертати сьогодні.

Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький на своїй Фейсбук-сторінці.

Сьогодні, 17 серпня, Державна казначейська служба України почне повертати заборговані зарплати за квітень-червень 2021 року шахтарям Львівщини.

Зазначимо, вчора, 16 серпня, Міністерство фінансів України погодило виплату 224 млн грн для погашення заборгованості шахтарям ДП "Львіввугілля".

Додамо, у вівторок, 10 серпня, Міністерство енергетики звернулося з листом до Міністерства фінансів, щоб спрямувати у серпні 653 млн грн на виплату зарплат шахтарям.

Найбільше грошей, а саме понад третину цієї суми, Міненерго скерує для Львівської області. За ці кошти покриють заборгованість за квітень-червень 2021 року для ДП "Львіввугілля".

Нагадаємо, на початку серпня шахтарі ДП "Львіввугілля" влаштували пікет біля будівлі Львівської ОДА через заборгованість із зарплати. На той момент шахтарям заборгували 292 мільйони заробітної плати ще з березня.

Тоді шахтарі обіцяли влаштувати всеукраїнські акції протесту в Києві та блокувати Офіс Президента, Кабінет Міністрів та Міністерство енергетики, якщо борг із зарплати не погасять до Дня Незалежності.

А раніше жінки шахтарів з дітьми вийшли на акцію протесту через велику заборгованість із заробітної плати.

Додамо, в липні шахтарям "Львіввугілля" погасили 14% заборгованості із заробітної плати за червень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.