Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

П'ятниця, 20 серпня 2021, 13:50

Департамент містобудування Львівської міськради поскаржився на Держгеокадастр

Львівська міськрада

Департамент містобудування звернувся до уповноважених органів зі скаргою щодо нібито тиску Держгеокадастру на Львівську міськраду.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Департамент містобудування звернувся до уповноважених органів зі скаргою щодо нібито тиску ГУ Держгеокадастру у Львівській області на Львівську міськраду.

Як йдеться у повідомленні, Держгеокадастр розпочав перевірки міського управління земельних ресурсів Львівської міськради після звернень Львівської міської ради до прокуратури, СБУ, прем'єр-міністра та інших контролюючих відомств на Держгеокадастр щодо передачі у приватну власність ділянок, передбачених для будівництва вул. Вернадського.

"Держгеокадастр ініціював низку перевірок, які, утім, суперечать одна одній. Спочатку прийшов до Львівської міської ради, аби позапланово перевірити законність ухвал за 2015-2021 роки на підставі звернення ГО, яка, у свою чергу, посилалася на приватну особу, яку цікавила законність прийняття лише однієї ухвали за 2013 рік. Інформацію щодо конкретного випадку департамент містобудування надав. А в решті перевірки − з очевидних і об’єктивних причин відмовив, адже звернення приватної особи не є підставою для масштабної перевірки прийняття законності ухвал за вказані роки. Тим більше, що нещодавно відбулася аналогічна перевірка за минулі кілька років.

Проте вже через місяць Держгеокадастр знову прийшов до Львівської міської ради із перевіркою, цього разу плановою. А коли настав час її завершувати, продовжив ще на 30 днів" − повідомили у департаменті містобудування Львівської міськради. 

Також в департаменті додали, що Держгеокадастр був поінформований про плани міста щодо будівництва нової вул. Вернадського, втім землі все одно були передані у приватну власність, всупереч Генплану міста. Наприкінці минулого року ГУ Держгеокадастру у Львівській області задекларувало передати у комунальну власність Львова 48 земельних ділянок, втім передало лише 24, а решту передало у приватну власність.

Нагадаємо, депутати на наступній сесії облради планують звернутися до прем'єр-міністра щодо звільнення керівника Держгеокадастру Львівщини Андрія Кавецького.

Додамо, у червні правоохоронна комісія Львівської облради передала лист Андрія Садового про незаконну  реєстрацію Держгеокадастром земель за Солонківською ОТГ на розгляд комісії ЖКГ. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.