Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа на Львівщині

Вівторок, 31 серпня 2021, 14:19

Учні старші 12 років зможуть пересуватись школою лише в масках

школа на Львівщині

Засоби індивідуального захисту можна не використовувати під час проведення занять у навчальних приміщеннях.

Про це йдеться у постанові Міністерства охорони здоров'я №9 від 26 серпня 2021 року, якою затверджені протиепідемічні заходи у закладах освіти на період карантину.

Документ містить нові вимоги до організації освітнього процесу, яких мають дотримуватись адміністрації закладів освіти та учасники освітнього процесу у новому навчальному році з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Учні старші 12 років обов'язково мають використовувати засоби індивідуального захисту пересуватись приміщеннями школи. Учні 1-4 класів можуть не використовувати захисні маски. 

Також засоби індивідуального захисту можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях.

Натомість вчителям під час проведення уроків рекомендовано використовувати захисні щитки. У Міністерстві охорони здоров'я зазначають, що багаторазовий захисний щиток, який використовуватиметься вчителями, має використовуватись та дезінфіковуватись відповідно до інструкцій виробника.

Крім цього, вхід до приміщення закладу освіти всіх школярів, вчителів та батьків є можливим лише за умови використання засобів індивідуального захисту.

Зазначимо, салон шкільних автобусів мають дезінфікувати в кінці кожної робочої зміни, а водії мають бути забезпечені однією захисною маскою на три години роботи. Вхід до салону автотранспорту можливий лише при наявності індивідуального захисту, а перевезення пасажирів здійснюватиметься у межах кількості місць для сидіння.

Нагадаємо, з 1 вересня школи працюватимуть у звичному форматі.

Додамо, на початку серпня міністр освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що навчання з 1 вересня школярі розпочнуть у звичайному повноформатному режимі. Однак далі формат залежатиме від епідеміологічної ситуації з Covid-19 в Україні та кількості вакцинованих педагогів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.